Home

Συνταγές ομορφιάς γραμμένες σαν παραμύθι από την CretaMum Ρένα.

«Μία ανεπαίσθητη κίνηση τράβηξε τη προσοχή μου σήμερα το πρωί. Ήταν ακριβώς η ώρα, όπως κάθε μέρα, που παίρνουμε βιαστικά το πρωινό μας, για να αρχίσουμε μετά όλοι μας να σκορπίζουμε και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα… άλλος για σχολείο, άλλος για δουλειά και άλλος απλώς για να συνεχίσει το παιχνίδι που άφησε χθες.

Η κίνηση επαναλήφθηκε και αυτή τη φορά όλα τα κεφάλια γύρισαν να κοιτάξουν, επειδή συνοδεύτηκε από το σιγανό πλαφ που κάνει το ψυγείο όταν κλείνει. Αυτό στο δικό μας σπίτι δεν είναι καθόλου παράξενο βέβαια, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που φρούτα και λαχανικά δραπετεύουν από το ψυγείο μόνα τους. Όμως αυτή τη φορά ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτά που το έσκαγαν από το ψυγείο κάθε 1-2 λεπτά ήταν αυγά και μάλιστα στολισμένα με πολύχρωμες κορδέλες, ζωγραφιές και χάντρες!

Ήταν πραγματικά ένα πολύ παράξενο μυστήριο, όμως δυστυχώς δε προλαβαίναμε να το λύσουμε. Για άλλη μια μέρα, ο χρόνος μας πίεζε ασφυκτικά. Έπρεπε να δράσουμε άμεσα! Ένα βλέμμα ήταν αρκετό για να συνεννοηθούμε όλοι μεταξύ μας. Ο Μάνος έτρεξε να φέρει το κουτί της «χρονοστάσης», ο Αλέξανδρος το γέμισε παγάκια και τοποθέτησε προσεκτικά μέσα το διαμαντένιο ρολόι. Η Ανδριάνα έφερε τη ροζ κρυστάλλινη πεταλούδα που έπρεπε όλοι μας να ακουμπάμε για να μη μας επηρεάσει αυτό που επρόκειτο να συμβεί…

Μόλις τα αγόρια έκλεισαν το καπάκι της «χρονοστάσης» ο χρόνος πάγωσε για τα καλά! Οι δείκτες του ρολογιού έμειναν ακίνητοι, τα φύλλα στο κήπο σταμάτησαν να σαλεύουν, ακόμα και μία μύγα που περιπλανιόταν αργόσχολα στο δωμάτιο, παρέμεινε μετέωρη και στάσιμη στον αέρα. Ουφφφ! Επιτέλους ο χρόνος που πάντα προσπαθώ να προφτάσω ήταν με το μέρος μας. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε όλα τα χρωματιστά αυγά και να μάθουμε τι πραγματικά είχε συμβεί. Το είχαν σκάσει από τη χώρα του άσπρου Κούνελου, μέσα από το εργοστάσιο πασχαλινών αυγών για να κάνουν σκανταλιές και να ζήσουν τις δικές τους περιπέτειες. Ευτυχώς που ανακαλύψαμε το πρόβλημα και ξανακλείσαμε γρήγορα τη «μαγική πύλη» πριν γεμίσει το σπίτι μας με αυτούς τους μικρούς κατεργάρηδες.

Μόλις απομακρύναμε το ρολόι από τη «χρονοστάση», ο χρόνος συνέχισε να κυλά και πάλι κανονικά. Όσο για τα σκανταλιάρικα αυγά που μας είχαν επισκεφτεί; Αποφάσισαν να μείνουν ακίνητα, ή σχεδόν ακίνητα, εκεί που τα στολίσαμε!»

cretamums-naughty eggs

Ίσως να μην έχω πραγματικά τον τρόπο να παγώνω το χρόνο, έχω όμως μικρά τεχνάσματα από «τα Μυστικά της Φύσης» που θα σας βοηθήσουν να τον ξεγελάσετε!

 

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά βούτυρο μαλακό

1 κρόκος αυγού

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλιά δαμάσκηνα αλεσμένα σε πουρέ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Κατόπιν απλώνουμε στο πρόσωπο και αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

ΜΑΣΚΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ

ΥΛΙΚΑ

2 ασπράδια αυγών

Ρίχνουμε τα ασπράδια από 2 αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε. Κατόπιν τα απλώνουμε στο πρόσωπο μας, αφήνοντας ακάλυπτη τη περιοχή γύρω από τα μάτια. Το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το δέρμα του προσώπου να μας τραβάει. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και βάζουμε ενυδατική κρέμα.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s