Home

Συνταγή της CretaMum Μαρίας Ν.

Αυτή η εύκολη συνταγή βγάζει πάρα πολλά και πολύ νόστιμα σταφιδοψωμάκια!Ακόμα και μετά από τρεις μέρες, είναι μαλακά και αφράτα!

Υλικά:

2 φακελάκια ξερή μαγιά

6 φλiτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια γλυκού κανέλα

1,5 φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή όποιες άλλες προτιμάτε

1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

σουσάμι για πασπάλισμα (αν θέλετε)

 

Οδηγίες:

Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι γάλα.

Αφήστε το μείγμα να φουσκώσει (περίπου μία ώρα).

Μετά πλάθετε τα σταφιδοψωμάκια και τα αφήνετε πάλι λίγο να ξαναφουσκώσουν.

Αλείφετε με το κροκάδι, πασπαλίζετε αν θέλετε με το σουσάμι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Καλή επιτυχία!

2 thoughts on “Εύκολα σταφιδοψωμάκια

  1. Καλησπέρα !! Η συνταγή σας μου φάνηκε πολύ εύκολη και νόστιμη . Όμως μήπως χρειάζεται κι άλλο υγρό ; Το 1 φλ. γάλα δεν είναι λίγο ,γιατί δοκίμασα να τα φτιάξω και το αλεύρι είναι αρκετό …. Ευχαριστώ !

    • Έχετε δίκιο! Δοκιμάσαμε τη συνταγή ξανά, χρειάζεται περισσότερο γάλα, 1,5 έως 2 φλιτζάνια. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s